Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка можна відправити на вибори тільки за власним бажанням

Понеділок, 6 жовтня 2008, 20:41

Перший віце-спікер Олександр Лавринович вважає практично нездійсненним проведення одночасно позачергових парламентських і президентських виборів.

"У принципі, теоретично це змоделювати можна, але це тільки в тому випадку, якщо у Віктора Андрійовича буде нездоланне бажання саме це зробити", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

"Тобто, він порахує всі дні, підпише указ про призначення дострокових парламентських виборів і потім напише заяву про те, що хоче піти з посади президента України", - заявив він.

Коментуючи відсутність в українському законодавстві механізму оголошення дострокових президентських виборів, Ларинович відзначив, що їх "тому ніхто і не ініціює".

"Як можна ініціювати те, що неможливо здійснити?", - відзначив перший віце-спікер.

Лавринович також сумнівається, що Верховна Рада зможе прийняти зміни у виборче законодавство, зокрема відносно відкритих виборчих списків і відсотка явки виборців, у випадку оголошення позачергових парламентських виборів.

"Теоретично, це все можливо, але, швидше за все, у випадку, якщо буде прийняте рішення глави держави на цьому тижні про призначення дострокових виборів в Україні, навряд чи в українському парламенті вже можна буде ухвалити якісь рішення, які можуть мати дискусійний характер", - сказав він.

За словами Лавриновича, у даному випадку мова може йти тільки про внесення недискусійних змін у виборче законодавство, що стосуються реєстру виборців, а також внесення змін у держбюджет у частині фінансування виборчої кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування