Ющенко просив у Англії допомоги з ПДЧ

Вівторок, 7 жовтня 2008, 08:06

Президент України Віктор Ющенко закликає Велику Британію до активної участі у забезпеченні виконання рішень Бухарестського саміту НАТО, зокрема щодо надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Як повідомили у прес-службі президента, про це йшлося під час зустрічі у Лондоні з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Мілібендом.

Як наголосив Ющенко, Україна високо цінує високий рівень підтримки офіційним Лондоном європейських прагнень нашої держави.

Сторони обговорили питання українсько-британського співробітництва у торговельно-економічній, інвестиційній та енергетичній сферах. Окремої уваги було надано питанню євроінтеграції України.

Одним із питань зустрічі також стала участь України у британсько-французькій ініціативі зі зміцнення вертолітної спроможності ЄС та НАТО.

У травні цього року прем’єр-міністр Великої Британії Гордон Браун підтримав ініціативу президента Франції Ніколя Саркозі щодо збільшення та посилення ролі вертолітного парку у Європі, зокрема, під егідою різних міжнародних організацій, і звернувся з відповідним листом до президента України.

Йдеться про те, що Україна має значний потенціал у цьому питанні, зокрема, може здійснювати ремонт вертольотів, має досвід участі у миротворчих акціях, зокрема, має свій вертолітний загін.

Також Ющенко і Мілібенд обговорювали питання щодо лібералізації візового режиму з Великою Британією.

Крім того, президент порушив тему вшанування пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування