Луценко розповів, що підписи за коаліцію з БЮТ є, але Ющенко "втік"

Вівторок, 7 жовтня 2008, 13:13

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що у фракції "НУ-НС" є більшість голосів за відновлення коаліції з БЮТ.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу в будинку уряду, який відбувся одразу після прес-конференції прем’єра.

"Підписи за збереження демократичної коаліції поставили більшість депутатів від "НУ-НС". Там не стоять підписи брата президента, куми президента і його найближчого оточення", - сказав міністр від "НУ-НС".

Водночас, на прохання журналістів пред’явити ці підписи, Луценко заявив, що є більше 30 підписів (при необхідних 37) і ще 10 чоловік готові поставити свої підписи.

"На зустрічі президента з фракцією "НУ-НС" була технічна можливість показати президенту, що ці голоси є. Але президент 20 хвилин виступив зі спічем про неможливість коаліції з БЮТ, а після цього просто втік", - зазначив Луценко.

"Депутат Стретович запропонував президенту відновити демократичну коаліції прямо тут, в секретаріаті, на що президент сказав, що у нього немає часу", - додав міністр.

"Для мене загадка, як може президент-демократ заборонити підняти руку депутатам за відновлення демократичної коаліції. Гірко, але президент змінився, це вже не той Ющенко", - додав міністр.

За його словами, на зустрічі Ющенко сказав, що всі, хто поставили підписи під заявою про відновлення коаліції з БЮТ, – "це люди без роду і племені".

Луценко також пообіцяв допитати тих співробітників секретаріату президента, яких не допустили у вівторок Давида Жванію на зустріч президента Віктора Ющенка з фракцією "НУ-НС", у разі, якщо депутат звернеться до МВС із такою скаргою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...