Лавринович уже виправдав Ющенка, якщо той розжене Раду до 23 листопада

Вівторок, 7 жовтня 2008, 14:43

Перший віце-спікер, представник Партії регіонів Олександр Лавринович не згодний з тим, що президент не має права оголошувати достроковий розпуск парламенту до 23 листопада.

"Саме 30 вересня - це та дата, коли відбулися торішні вибори", - сказав він журналістам у вівторок у кулуарах парламенту.

За словами Лавриновича, саме з цієї дати йде відлік роботи Верховної Ради.

Крім того, він відзначив, що вже минув 30-денний термін, після якого можна вважати, що коаліції в парламенті не існує.

Таким чином, за словами Лавриновича, у президента є всі підстави видавати указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України 6-го скликання.

У той же час, говорячи про можливість створення коаліції в парламенті, він висловив сумнів у тому, що така коаліція може бути створена у вівторок.

"Не думаю, що коаліція буде створена сьогодні. Створення коаліції теоретично можливо в різних форматах, але практично ні", - додав Лавринович.

Як повідомлялося, прем'єр Юлія Тимошенко стверджує, що пряма конституційна норма забороняє розпускати парламент протягом року після прийняття депутатами присяги, тобто з 23 листопаду 2007 р.

"Якщо президент розпустить парламент до 23 листопада, він фактично порушить Конституцію", - сказала вона на прес-конференції у вівторок.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування