Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко хоче передавати плівки тільки в США

Вівторок, 7 жовтня 2008, 20:50

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко не має наміру передавати українській стороні оригінали своїх записів на території посольства України в США.

"Вимога ПАРЄ і моя - щоб я передавав плівки на території США, а не на території посольства. Щоб при цьому були присутні співробітники ФБР", - сказав Мельниченко на прес-конференції в Запорожжі у вівторок.

Він додав, що ПАРЄ визначила, що плівки повинні бути передані саме співробітникам ФБР, і підкреслив, що не розроблено механізмів передачі плівок комусь іншому.

Мельниченко також сказав, що в іншому випадку плівки можуть бути знищені, і не виключає, що після цього на нього може бути скоєний замах.

"Я маю не дати знищити речові докази", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Олександр Медведько заявляв про те, що Генпрокуратура має намір у середині листопаду провести виїмку оригіналів записів екс-майора держохорони Мельниченка на території посольства України в США.

28 листопада 2000 року лідер Соцпартії Олександр Мороз оприлюднив у парламенті аудіозаписи, які, за його словами, підтверджували причетність тодішнього президентом Леоніда Кучми до зникнення 16 вересня того ж року журналіста Гонгадзе.

Ці записи нібито зробив колишній офіцер державної охорони Мельниченко. Автентичність записів не доведена остаточно.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування