Регіонали у Харкові "зняли" свого голову. Добкін постарався?

Середа, 8 жовтня 2008, 10:22

Депутати Харківської обласної ради на позачерговій сесії у вівторок звільнили голову облради Василя Салигіна.

Ініціатором відставки Салигіна виступили його колеги з фракції Партії регіонів в облраді, ирішивши, що він "не справляється зі своєю роботою", пише "Комерсант-Україна".

Перед початком засідання голова фракції ПР в облраді Віктор Христоєв повідомив, що 30 вересня фракція ухвалила рішення відкликати Салигіна з посади голови. Пропозицію фракції, яка становить більшість в облраді (84 мандати зі 150), було внесено до порядку денного першим пунктом.

Процедура голосування пройшла без інцидентів. "Вибачите, що без бійки", - сказав потім журналістам депутат облради Володимир Святаш.

"Розбіжностей не було", - підбив підсумок голосування голова лічильної комісії Володимир Зорченко. Він повідомив, що в голосуванні взяли участь 127 депутатів. 118 із них підтримали звільнення Салигіна, 5 висловилися проти, 2-є утрималися. Ще 2 бюлетені були визнані недійсними.

Новим головою облради більшістю голосів був обраний Сергій Чернов, кандидатуру якого запропонувала фракція Партії регіонів.

Рішення про звільнення Салигіна підтримали не тільки союзники фракції Партії регіонів – фракції Компартії і "Віче", але й опозиційні БЮТ і Народний союз "Наша Україна". Остання, за словами голови фракції Ярослава Ющенка, проголосувала за відставку Салигіна заради "конструктивної роботи облради".

"Якщо рівень протиріч такий, що рідна фракція переважною більшістю голосів висловлює йому недовіру, то надалі нас чекали б чвари і розбірки, а не робота", - заявив газеті Ярослав Ющенко.

Представники Партії регіонів наполягають на тому, що у відставці Салигіна не потрібно шукати політичний підтекст. У ПР упевнені, що він просто не справився з обов'язками голови і не виявив себе як організатор.

Сам Салигін намагався триматися максимально спокійно. "Я не приймався на цю посаду (голови облради) за заявою. Я на неї обирався", - сказав він депутатам. У своєму прощальному слові Салигін подякував їм за співпрацю і повідомив, що "не сумнівається в правильності свого партійного вибору".

Крім того, Салигін запевнив, що оскаржувати рішення сесії не має наміру.

"Щоб бути першим, потрібно бути слугою для усіх. Напевно, комусь я не зміг прислужити. Прізвища я не називаю", - зазначив Салигін.

Як повідомило джерело "Комерсанта" в облраді, одним із ініціаторів відставки Салигіна був мер Харкова Михайло Добкін. Раніше Добкін ініціював усунення Салигіна з посади голови обласної партійної організації ПР. "Він не давав їм (Добкіну і секретарю міськради Геннадію Кернесу) розгорнутися", - сказав співрозмовник газети.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування