ЮЩЕНКО ДАВ ПАРЛАМЕНТУ ЧАС ПОБІГАТИ ТУДИ-СЮДИ

Середа, 8 жовтня 2008, 11:41

Президент Віктор Ющенко дає парламенту час на те, щоб вирішити питання та внести необхідні зміни до законодавства для проведення дострокових виборів до Верховної ради.

Як повідомляє прес-служба президента, Ющенко на консультаціях в середу пояснив, що конституційні норми щодо дострокових виборів набули актуальності.

"Ви мене ставите перед фактом відсутності коаліції. Парламент без коаліції нежиттєздатний. Ви не зробили достатньо кроків для того, щоб відтворити чи нову коаліцію, чи задуману коаліцію, чи зраджену коаліцію. Президент не є суб'єктом переговорів, але я все робив для того, щоб цей діалог був продовжений", - сказав президент.

У такому випадку, за словами Ющенка, "Конституція вимагає діяти далі і шукати відповідь в іншому механізмі - не менш демократичному: в дострокових виборах".

"Або ви давайте той сценарій, який може дати відповідь альтернативну, або, якщо немає, давайте будемо конструктивно говорити про другий демократичний крок - дострокові вибори", - сказав президент

Резюмуючи сьогоднішню зустріч, Ющенко дав Верховній Раді час на вирішення питань, які необхідні для того, щоб дати лад роботі парламенту.

"Я вам даю цей час. Важливо, щоб після сьогоднішніх консультацій була сформована у парламенті, очевидно, з лідерів парламентських фракцій, ініціатива щодо вирішення тих питань, які треба провести у парламенті для виходу із патової ситуації. вперед біжіть, назад біжіть, але дайте пропозиції, як ми далі будемо влаштовувати вихід із тупикової ситуації", - запропонував президент.

Окремо він застеріг від того, щоб у пошуку виходу із політичної ситуації використовувати такі аргументи, як необхідність подолання наслідків для України світової фінансової кризи.

"Демагогія навколо фінансової кризи, світової кризи, іпотечної кризи, фондової кризи - не набирайте цих пустих слів, щоб напружувати внутрішню ситуацію в Україні", - попередив він.

За словами президента, найголовніший виклик в українській економіці - високі темпи інфляції, що були викликані популістською непродуманою політикою в першому кварталі цього року. Віктор Ющенко наголосив, що для прийняття антикризових економічних рішень необхідно максимально відійти від політики.

Зі свого боку, учасники консультацій вказали на необхідність внести перед проведенням дострокових виборів, у разі, якщо вони будуть призначені, зміни до законів про державний бюджет (щодо фінансування виборчої кампанії), а також до законів про вибори депутатів Верховної Ради та про державний реєстр виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...