Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанк поки врятував гривню від падіння

Середа, 8 жовтня 2008, 17:22

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку після зниження минулого дня у середу зміцнився на 50 коп. до 5,0000 UAH/USD.

За словами дилерів комерційних банків, на початку торгів котування коливалися в межах 5,6000-5,6600 UAH/USD, надалі виросли до 5,6500-5,7000 UAH/USD і до кінця торгів знизилися до 5,4000-5,5000 UAH/USD, повідомляють Українські новини.

Національний банк, вийшовши на ринок, продавав долар за курсом 5,0 UAH/USD.

Банкіри прогнозують стабілізацію на валютному ринку у випадку продовження регулярних інтервенцій Національного банку на міжбанківський валютний ринок.

"Курс стабілізується до близького курсу НБУ", - сказав дилер Укрінбанку (Київ) Богдан Бойко.

На його думку, зміцнення курсу гривні, у разі продовження інтервенцій НБУ, буде до рівня 5,0-5,1 UAH/USD.

Зі слів співробітника ПУМБу Антона Стадника, зміцнення курсу гривні на міжбанку можливе, але тільки у разі регулярного втручання Нацбанку.

"(У разі продовження інтервенцій НБУ) природно, що ринок буде не 5,5 UAH/USD, а десь у межах 5,1 UAH/USD", - сказав він.

Зі слів Стадника, на даний момент невідомо, чи буде НБУ продовжувати продавати долар на міжбанку.

Дилер ділінгового центру "Райффайзен Банку Аваль" Юрій Гриненко підтримує думку про можливе зміцнення курсу гривні на міжбанку у разі продовження регулярних інтервенцій НБУ на міжбанк.

"Практика покаже, чи буде він виходити чи ні. А у разі регулярного виходу, безумовно стабілізується (курс гривні на міжбанку)", - сказав він.

Зі слів Гриненка, у разі продовження інтервенцій НБУ на міжбанк, курс гривні зміцниться до рівня 5,1-5,2 UAH/USD, поки не буде вдоволений попит на інвалюту.

Як відомо, 7 жовтня курс гривні на міжбанку знизився на 22 коп. до 5,5 UAH/USD.

8 жовтня НБУ продавав долар на міжбанку за курсом 5,0 UAH/USD.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування