Президент допоміг паралізованому парламентові - Зварич

Середа, 8 жовтня 2008, 22:00
Депутат блоку НУНС Роман Зварич назвав "очікуваним" указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 6-го скликання.

"Це звернення не було ні для кого несподіваним", - сказав він у середу ввечері.

За словами депутата, президент Ющенко провів консультації з фракціями парламенту і висловив свою позицію, зокрема, про те, що можливості для створення коаліції відсутні.

"Таким чином, президент виходив з того, що парламент паралізований і потрібно шукати вихід із ситуації", - сказав Зварич, додавши, що таким виходом є позачергові вибори.

Він висловив надію, що парламенту вдасться на нинішньому пленарному тижні внести зміни до законодавства, необхідні для проведення виборів, зокрема, виділити кошти з держбюджету для їхнього проведення.

Зварич також сумнівається, що партія НСНУ братиме участь у позачергових парламентських виборах у складі блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

"Глибоко сумніваюся, що такий блок зможе бути знову відновлений", - сказав він, відповідаючи на питання, чи збирається політрада НУ-НС обговорити питання про участь у позачергових виборах.

При цьому депутат підкреслив, що не бачить доцільності на рівні блоку НУ-НС обговорювати це питання, оскільки цей блок створювався для участі в позачергових виборах 2007 року.

Фракція блоку "Наша Україна - Народна самооборона" у Верховній Раді 6-го скликання складається з наступних партій: "Народний союз "Наша Україна", "Вперед, Україно", Народний Рух України, Українська народна партія, Українська республіканська партія "Собор", "Християнсько-демократичний союз", Європейська партія України, громадська партія "Пора", "Партія захисників батьківщини".

Почесним головою партії "Народний союз "Наша Україна" є президент України Віктор Ющенко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування