Ющенко в Італії просив про підтримку й інвестиції

Четвер, 9 жовтня 2008, 09:51

Голова Ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі запевнив президента Віктора Ющенка, що завжди буде відстоювати інтереси України в Європі.

Про це Берлусконі заявив під час зустрічі з Ющенком у Римі у середу, повідомляє прес-служба президента.

Сторони обговорили європейську і євроатлантичну інтеграцію України. Також під час розмови йшлося про статус українських трудових мігрантів в Італії.

Крім того, у присутності Ющенка і Берлусконі відбулася церемонія підписання міжурядової угоди про співпрацю в галузі туризму. З української сторони документ підписав міністр культури і туризму Василь Вовкун, з італійської – держсекретар із питань туризму пані Мікеле Вікторіа Брамбілла.

Між тим, під час зустрічі з керівниками об'єднань промисловців і підприємців, провідними банкірами і бізнесменами Італії, Ющенко закликав їх до інтенсифікації співпраці з нашою державою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ющенко запевнив, що Україна готова до активізації співпраці з італійським бізнесом у багатьох сферах, зокрема, в енергетичній і металургійній галузях.

Він також запросив італійські компанії до активного інвестування в проекти, пов'язані з проведенням у нашій країні фіналу Євро-2012. Йдеться, зокрема, про спорудження й модернізацію транспортних мереж, спортивної, культурної, туристичної інфраструктури.

За словами президента, Україна зацікавлена в залученні іноземних інвестицій у видобуток вуглеводнів на своїй території, а також у проекти, пов'язані зі збільшенням енергоефективності виробництва.

Ющенко, крім того, висловив переконаність у важливості більш активного налагодження найтісніших зв'язків між італійськими й українськими регіонами, малим і середнім бізнесом.

У своєму виступі президент нагадав про масштабні інвестиційні проекти, які втілюються італійськими компаніями в Україні – модернізацію Алчевського металургійного комбінату за участю компанії "Дюферко", реконструкцію АТ "Азовсталь" консорціумом, до складу якого ввійшла компанія "Даніелі", а також спільне з компанією "Даніелі" будівництво сталеплавильного комплексу в Дніпропетровську.

Успішний вихід на українські ринки здійснили італійські банки "Унікредит" і "Банку Інтеза", страхова компанія "Ассікураціоні Дженералі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News