У ЦВК побачили тільки одну проблему в зв'язку з виборами

Четвер, 9 жовтня 2008, 12:14

Проведення призначених на 7 грудня 2008 року позачергових виборів до Верховної Ради неможливо без фінансування з державного бюджету.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Найбільша проблема - фінансування, все інше є похідним", - сказав він.

Магера підкреслив, що в українському законодавстві є прогалина, тобто, не передбачено, як діяти в тих випадках, коли дострокові вибори призначені, а фінансування з держбюджету немає.

На питання, як бути з Держреєстром виборців, заступник голови ЦВК зазначив:

"Є можливість на дострокових виборах використовувати тільки основні механізми, що закріплені в законі про Держреєстр".

"Ми забезпечимо через окружні, дільничні виборчі комісії виготовлення списків виборців на основі основних механізмів, що закріплені в законі про Держреєстр виборців", - пояснив Магера.

"Власне, зміни до закону про вибори народних депутатів, що мали місце торік у частині проведення дострокових виборів, дозволяють проводити ці дострокові вибори не на основі Державного реєстру, а на основі основних механізмів, що закріплені в Держреєстрі", - зазначив він.

На питання, чи готовий ЦВК до проведення виборів, він відповів: "Так, ми готові, тільки необхідно, щоб були кошти держбюджету".

Магера також зазначив, що 60-денний термін для призначення дати перевиборів відраховується не з моменту видання указу, а з моменту його оприлюднення в офіційних виданнях, зокрема в "Офіційному віснику президента України", газеті "Урядовий кур'єр", в "Офіційному віснику України".

"Цілком ймовірно, якщо такий указ буде оприлюднений не пізніше наступного вівторка включно, то днем голосування буде вважатися дата 7 грудня. Якщо це буде після наступного вівторка, то ...це може бути 14 грудня", - зазначив заступник голови ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування