Ющенко не зважатиме на "крокодилячі сльози" і просить не робити трагедії

Четвер, 9 жовтня 2008, 12:54

Президент Віктор Ющенко переконаний, що для забезпечення розвитку країни потрібен ефективно працюючий парламент, проте депутати парламенту шостого скликання так і не спромоглися домовитися, щоб організувати конструктивну роботу на користь країні.

Про це він заявив під час прес-конференції у Римі, повідомляє прес-служба президента.

Коментуючи ситуацію в парламенті з початку вересня, президент наголосив, що вся країна "була свідком безвідповідального відношення до своїх зобов'язань" одного з учасників демократичної коаліції.

Ющенко зазначив, що за час, який минув від оголошення рішення про припинення діяльності коаліції, ця політична сила та керівник уряду, яка фактично є головою коаліції, не проводили консультацій щодо відновлення демократичної коаліції.

Натомість, зазначив Ющенко, переговори відбувалися в іншому політичному таборі і доля попередньої коаліції нікого не цікавила.

За словами президента, створення коаліції в такому форматі також стало неможливим через негативну реакцію виборців, особливо у західних регіонах, та через відсутність довіри між політичними силами.

Саме після цього, вказав президент, розпочалися "крокодилячі сльозі", апеляції до ЗМІ та громадськості, після яких президент дав парламентаріям ще сім днів на переговори щодо створення коаліції у цьому парламенті.

"Час, відведений Конституцією, і тиждень, який додатково дав президент, минув. Або ми стаємо перед анархією, або в рамках вже мандату президента треба вирішувати рух вперед по даному питанню", - додав Ющенко.

На його переконання, залишати сьогодні невизначеність у цій темі фактично означає дійсно привести парламент до хаосу, "який буде продукувати дуже небезпечні рішення для країни".

Президент ще раз наголосив, що хотів би, аби громадяни не сприймали оголошення дострокових виборів як трагедію.

Він заявив, що завжди діятиме виключно у межах Конституції та законів України. Сьогодні, відзначив він, своє слово мають сказати громадяни - у даному випадку це буде найвищим проявом демократії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування