Міліція відкараскується від жорсткішого контролю моряків ЧФ

Четвер, 9 жовтня 2008, 15:25

Кримська міліція не отримувала жодних команд із приводу проведення заходів, пов'язаних із посиленням контролю за Чорноморським флотом Російської Федерації, що дислокується в автономії.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ, начальник Головного управління МВС України в Криму Микола Іллічов у четвер на прес-конференції в Сімферополі, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про те, що МЗС України нібито ініціювало посилення заходів для контролю за військовослужбовцями ЧФ РФ у Криму.

Як зазначив Іллічов, він не може говорити про міліцію Севастополя, однак, за його словами, "у Крим жодних додаткових сил не прибувало для здійснення подібних заходів".

"Ніхто не прибув, ніяких команд не було і не очікується тут зовсім ніяких сил", - заявив Іллічов.

На уточнююче запитання журналістів про те, чи планувалося міліцією встановлювати додаткові пости біля частин ЧФ і чи давалося доручення затримувати військовослужбовців ЧФ у випадку, якщо у них немає документів, які дозволяють бути поза територією частини, Іллічов заявив: "Я таких команд не отримував і, сподіваюся, не отримаю".

Він також зазначив, що у випадку якби якісь додаткові сили направлялися в Севастополь для проведення подібних заходів, вони б обов'язково слідували б Кримом, і тоді б кримська міліція і він особисто про це знав би.

Крім того, коментуючи повідомлення про розроблений нібито в секретаріаті президента план про дестабілізацію ситуації в Криму й Севастополі, пов'язаної з ЧФ під умовною назвою "300 спартанців", Іллічов спростував подібні плани і заявив, що кримська міліція не має наміру брати участь ні в яких політичних акціях.

"Авторитетно вам заявляю, що міліція поза політикою. Поки я керую міліцією Криму, її в політику ніхто не втягне. Жодних провокаційних, незаконних команд і вказівок я виконувати не буду, ми з народом і з законом. Ніхто мені ніяких команд ні усно, ні письмово не давав і ні про яких спартанців я не знаю. Ми працюємо по охороні громадського порядку в Криму", - зазначив начальник міліції Криму.

При цьому він додав, що хто б не проводив свої акції в Криму, міліція буде забезпечувати охорону громадського порядку і буде діяти відповідно до закону.

Начальник кримського головкому додав: "У свій час у 2004 році під час президентської кампанії нас втягували в політику, спасибі, ми ситі по горло, тепер ми цього не допустимо. Прошу вас остудити гарячі голови і всі інші фантазії про спартанців, і про усе. У нас досить сил і засобів, щоб забезпечити порядок у Криму", - запевнив він.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...