Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєву бачиться змова НАТО, України і Грузії

Четвер, 9 жовтня 2008, 17:33

Президент Росії Дмитро Медведєв уважає ініціювання вступу України й Грузії в НАТО спрямованим проти Росії.

Про це сказано в тексті виступу Медведєва на Конференції зі світової політики в Евіані (Франція), опублікованому на сайті президента Росії.

"Цілком природно, що б там не говорили, що ми розглядаємо ці дії як дії, спрямовані проти нас. Але варто нам тільки нагадати, що це об'єктивно суперечить інтересам національної безпеки Росії, відразу ж з'являється якась нервова реакція", - сказав Медведєв.

Він зазначив, що російська сторона не зацікавлена йти на конфронтацію з європейськими країнами, оскільки успішний розвиток Росії можливий лише в умовах рівноправних міжнародних відносин.

"Хотів би зараз, щоб логіка нашого поводження була гранично ясна. Ми абсолютно не зацікавлені в конфронтації. Успішний розвиток Росії можливий лише в умовах прозорих і рівноправних міжнародних відносин", - підкреслив Президент Росії.

Медведєв вважає, що останні події на Кавказі вказують на необхідність підписання договору про європейську безпеку.

"Сучасній Євро-Атлантиці потрібен позитивний порядок денний. Події на Кавказі лише підтвердили абсолютну правильність ідеї нового договору про європейську безпеку", - зазначив він.

На думку Медведєва, за допомогою такого договору цілком можна створити єдину й надійну систему всеосяжної безпеки.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко готовий гарантувати Росії, що приєднання України до ПДЧ в НАТО не містить загрози для її безпеки.

Ющенко сподівається, що країни-члени НАТО підтримають приєднання України в грудні до ПДЧ в альянсі.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування