Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПР зрозуміла - БЮТ буде судитися

Четвер, 9 жовтня 2008, 18:22

Депутат від Партії регіонів Олена Лукаш вважає, що БЮТ буде постійно намагатися оскаржити проведення дострокових виборів у Раду.

Таку думку вона висловила на брифінгу в парламенті, коментуючи блокаду БЮТ вечірнього засідання парламенту, який мав розглянути зміни в закон про вибори.

"Я вважаю, що блок Тимошенко продемонстрував безвідповідальну позицію перед можливими фальсифікаціями майбутніх виборів. Продемонстрував свою стратегію, що, на мою думку, буде полягати в постійному оскарженні результатів голосування і хід виборчого процесу", - заявила Лукаш.

"Тому, усе що сьогодні продемонстрував парламент – це безвідповідальність", - відзначила регіоналка.

Вона підкреслила, що "нічого політичного не пропонувала і не просила".

Лукаш пропонує забрати пункт про 50% явку виборців, повернутися до пропорційного формування територіальних комісій фракціями.

"Також я хотіла б, щоб при уточненні списків виборців свої дані не надавали прикордонники і податкова. Це були гарні норми, але це була усього лише теорія. Як показала практика останніх виборів, вони не справилися з завданням. Їх дані не вирішили питання голосування відсутніх в Україні, але позбавили права голосу тих, хто активно мігрує усередині країни і за її межами. Пам’ятаєте, не змогли проголосувати мер Донецька, ряд депутатів і так далі", - сказала Лукаш.

Також вона пропонує прибрати норму про держзакупівлі, оскільки більше немає Тендерної палати.

Лукаш просить повернутися до практики постановки печатки "вибув" напроти назви політичної сили, що знялася з виборів, замість передруку бюлетенів.

У той же час нунсівець В'ячеслав Кириленко заявив, що трибуна блокується БЮТ для того, щоб якимсь чином спробувати уникнути позачергових виборів.

Сам БЮТ наполягає – спочатку соціальні зміни до бюджету, а потім голосувати закони, необхідні для депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...