Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія добиватиметься, щоб Україна не стала Грузією для її каналів

Субота, 1 листопада 2008, 09:54

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія відстоюватиме права російських телеканалів на мовлення на території України відповідно до загальноприйнятої практики, і переконаний, що цю проблему можна врегулювати, якщо в ній немає політичної основи.

"Ми відстоюватимемо права російських телекомпаній на мовлення відповідно до загальноприйнятої практики в Україні й добиватимемося тим самим поваги до прав російськомовного населення в цій країні, яке повинне мати доступ до всіх засобів масової інформації в цій країні", - заявив Лавров в суботу на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому він додав: "Я не хотів би проводити паралелі, але щойно було питання про Грузію - в Грузії заборонено мовлення російських каналів з політичних міркувань".

"Влада України посилається на те, що наші компанії мовлять не відповідно до українського законодавства. Якщо це так, якщо в цьому немає ніякої політики, переконаний, що питання можна вирішити", - підкреслив Лавров, додавши, що "російські компанії до цього готові".

"Розраховую, що українські власті відреагують на це з розумінням", - відзначив глава російського МЗС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування