Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії за карикатуру на Путіна дали строк

Понеділок, 3 листопада 2008, 11:51

У Росії мешканцю Барнаула суд вперше дав реальний тюремний строк за публікацію в інтернеті зображення прем'єра Володимира Путіна у вигляді скінхеда.

Експерти побоюються, що тепер у різних регіонах країни будуть виноситися карниі вироки за інтернет-тексти самої різної направленості, передає СNews.ru.

Індустріальний районний суд Барнаула визнав мешканця цього міста Олександра (прізвище засудженого не розкривається) винним за статтями про порушення національної, расової або релігійної ворожнечі і публічна образа представника влади при виконанні ним посадових обов'язків.

Восени 2006 р. з використанням власного комп'ютера Олександр створив інтернет-ресурс, де розміщував тексти і відеоматеріали, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу, а також текстову і графічну інформацію, що ображає честь і достоїнство тодішнього президента Росії Володимира Путіна.

Зокрема, на сайті було розміщено зображення Путіна в одязі скінхеда.

Уперше за віртуальну образу чиновника призначений термін у реальній колонії.

За останні кілька років судові вироки за екстремізм в інтернеті стали частою практикою, однак до цих обвинувачуваних присуджували до виплати штрафу або умовних термінів покарання.

Так було, у тому числі, і по справах про образу Володимира Путіна.

У 2005 р. за створення сайту з образами президента Росії суд Центрального району Красноярська присудив активіста Націонал-більшовицької партії Андрія Сковороднікова до шести місяців виправних робіт і знищення комп'ютера.

А в 2006 р. суд Іваново за статтю "Путін – фалічний символ Росії" засудив редактора інтернет-газети "Курсив" Володимира Рахманькова до виплати штрафу в розмірі 40 тис. руб.

Тепер же можна  чекати, що практика винесення судових вироків з реальними тюремними строками за висловлення в інтернеті поширитися на різні регіони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування