Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко знову проблеми з олією

Понеділок, 3 листопада 2008, 14:44

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко незадоволена тим, що при низьких закупівельних цінах на сировину вартість продукції з олійних культур невиправдано висока.

Про це вона заявила в понеділок, відкриваючи нараду з виробниками продукції олійних культур у Кабінеті міністрів, повідомляє Ліга.net.

За словами прем'єр-міністра, мета наради - вирішити три питання.

"Перше питання - як підтримати все-таки ціни на сировину, що безпосередньо закуповується у виробників сільгосппродукції, щоб не дозволити стихійному ринкові знищувати сьогодні цінову політику. Друге: я хотіла б, щоб ми з вами обговорили, як повинна виглядати політика держави з експорту й імпорту щодо цих складових сільськогосподарського сектору. І хочу, щоб ми також обговорили третє питання: які причини для того, щоб такі абсолютно необґрунтовано високі ціни були на соняшникову олію в наших роздрібних мережах", - сказала Тимошенко.

Як відомо, гарний врожай соняшника як в Україні, так і в інших країнах істотно знизив світову ціну на продукт.

За даними Міністерства аграрної політики, врожай соняшника в поточному році в Україні прогнозується на рівні 5,7 млн. тонн проти 4,1 млн. тонн у 2007 році.

Так, сьогодні вартість 1 тонни насіння соняшника складає близько 1 тис.грн., у той час як у вересні була ціна 1,4 тис.грн.

Українських виробників соняшникової олії вже обвинуватили цього року в монопольній змові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування