Генпрокуратура скаржиться, що БЮТ не ходить на допити

Понеділок, 3 листопада 2008, 17:32

Голова фракції блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин сумнівається в тім, що позачергові вибори у Верховну Раду відбудуться в 2008 році.

Про це він сказав на прес-конференції у Вінниці.

"Для мене очевидним є те, що до кінця поточного року виборів уже не буде", - сказав він.
Литвин пояснив свою точку зору тим, що в п'ятницю, 31 жовтня, Верховна Рада вирішила внести зміни в календарний план 3-ої сесії й працювати 3-7 листопада в округах з виборцями замість роботи в пленарному режимі.

При цьому Литвин зазначив, що наприкінці січня - початку лютого 2009 року нинішні супротивники проведення позачергових виборів Ради стануть їхніми затятими прихильниками й будуть вимагати проведення виборів.

"Цілком очевидним є й те, що після різдвяних свят той, хто зараз завзято виступав за скасування виборів, стане найпалкішим прихильником проведення дострокових парламентських виборів", - сказав він.

Литвин прогнозує, що за цей час соціально-економічна ситуація в країні погіршитися, і виконавча влада захоче піти від відповідальності за це.

"Ситуація погіршиться й необхідно буде знайти крайнього, на кого можна буде списати весь цей безлад в країні... Зараз буде діяти принцип: війна все спише, а в лютому почнуть ляскати дверима й кричати - давайте вибори. Тому що після виборів все відбувається по-новому - формування коаліції, уряду, і за те, що відбувалося й відбувається зараз, ніхто не буде відповідати й нести відповідальність", - уважає він.

На його думку, такі дії неприпустимі.

Як відомо, Литвин допускає скасування указу про розпуск Верховної Ради 6 скликання.

Президент Віктор Ющенко розпустив парламент і призначив позачергові вибори Ради на 7 грудня, пізніше призупинив свій указ про розпуск парламенту й заявив про намір перенести їхнє проведення на 14 грудня.

Ющенко має намір визначити дату проведення позачергових виборів Ради після виділення парламентом необхідного фінансування на їхнє проведення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News