Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обвинуватив Яценюка у фальсифікації антикризового закону

Понеділок, 3 листопада 2008, 20:19

Підписаний президентом антикризовий закон, проголосований парламентом 31 жовтня, "фальсифікований".

Про це заявив народний депутат Володимир Литвин.

Як повідомляє Ліга.net з посиланням на УНІАН, політик відзначив, що "фальсифіковано" норму закону, що стосується мінімальної заробітної плати.

Він нагадав, що Верховна Рада при розгляді даного законопроекту в другому читанні проголосувала за виключення з нього норми про введення мораторію на два роки на встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто передбачалося перенести вступ у дію цієї норми з 1 січня 2009 року на 1 січня 2011 року.

Однак, за словами парламентарія, у підписаному президентом законі передбачено, що "розміри прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати змінюються відповідно до індексу інфляції (індексу споживчих цін)".

Литвин вважає, що відповідальність за таку фальсифікацію має нести голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, який підписав цей законопроект і передав його на підпис главі держави.

За його словами, парламентська фракція Блоку Литвина буде вимагати, щоб даний закон був оприлюднений у тому варіанті, у якому він був ухвалений парламентом. Литвин відзначив, що у вівторок народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський готовий надати докази змін у законі в порівнянні з тим з варіантом, у якому він був проголосований.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування