У Яценюка Литвина назвали "брехуном"

Вівторок, 4 листопада 2008, 12:10

Прес-секретар голови Верховної Ради Андрій Жигулін заявляє, що інформація щодо фальсифікації закону про заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи "є брехнею".

Про це йдеться в заяві Жигуліна, розміщеній у вівторок на сайті Верховної Ради.

"Розмови про фальсифікацію мають ніщо інше як політичну та передвиборну складову", - наголошується в заяві.

"Парламент, дійсно, відмовився ввести мораторій на два роки на підвищення мінімальної заробітної платні до мінімального прожиткового рівня. Цієї норми в чинному і опублікованому законі немає, так, як вона не була підтримана депутатами України", - зазначається в заяві.

"В той же час, в законі є норма, яка була підтримана більшістю депутатів, що відповідно зафіксовано у стенограмі засідання. Ця норма цілком і повністю відповідає чинному закону про індексацію грошових доходів громадян щодо необхідності індексації мінімальної заробітної платні та мінімального прожиткового рівня на рівень інфляції", - додається в документі.

В заяві також зазначається, що законопроект був підготовлений і поданий на підпис Яценюку саме профільними комітетами - Комітетом Верховної Ради з питань податкової та митної політики і Комітетом Верховної Ради з питань економічної політики.

Даний законопроект також погоджений Міністром фінансів Віктором Пинзеником, Міністром економіки Богданом Данілішиним та прем'єром Юлією Тимошенко.

"Якщо у когось є сумніви він може звернутися до Головного юридичного управління апарату Верховної Ради та до профільного комітету задля отримання відповідних документів в оригіналі. А ознайомитися зі стенограмою пленарного засідання ВРУ та порівняльними таблицями можна на сайті Верховної Ради України", - додається в повідомленні.

Раніше лідер блоку свого імені Володимир Литвин заявив, що підписаний президентом антикризовий закон, проголосований парламентом 31 жовтня, "фальсифікований".

Литвин також поклав відповідальність за таку фальсифікацію на голову Верховної Ради Арсенія Яценюк, який підписав цей законопроект і передав його на підпис главі держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...