"Російському маршу" в Криму наставили "палок у колеса"

Вівторок, 4 листопада 2008, 15:00

Ленінський районний суд Севастополя заборонив проведення "Російського маршу" з нагоди Дня російської єдності 4 листопада за позовом Севастопольської організації "Молодіжного Союзу Наша Україна".

Про це повідомив голова МНСУ Степан Барна в інтерв’ю офіційному сайту партії.

У заяві "Молодіжного Союзу" зазначається, що проведення "маршу" може призвести до "виникнення бійок між екстреміськими радикальноналаштованими організаціями та сприятиме пропагуванню расистських і антиукраїнських ідей в Криму".

Барна запевняє: "Якщо сьогодні в Севастополі відбуватимуться "Російські марші", "Молодіжний Союз" вимагатиме притягнути до відповідальності їхніх організаторів, які, в основному, навіть не є громадянами України".

За словами Барни, "святкування дати приходу династії Романових в Україні – це ніщо інше, як бажання сусідньої держави дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні".

У свою чергу, "нашоукраїнець" Андрій Парубій подав до СБУ депутатський запит з приводу проведення в Криму "російського маршу".

За його словами, "проведення "російського маршу" в Севастополі – це чергова провокація, організована на Кримському півострові місцевими маргінальними структурами під орудою Кремля; її мета також ніким не приховується – це дестабілізація ситуації в усій Україні".

"Подібні заходи носять відверто агресивний характер і українофобську, шовіністичну спрямованість, провокують національну ворожнечу, тому мають бути заборонені на території нашої держави", - наголошує Парубій.

Як повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН, близько 250 осіб 4 листопада взяли в Сімферополі участь у "Російському марші" по Дня народної єдності в Росії.

Активісти і прихильники Російської громади Криму і партії "Російський блок" вранці провели молебень у храмі Петра і Павла, після чого маршем пройшли вулицями Сімферополя до каменя, закладеного під майбутній пам'ятник російській імператриці Катерині II. Біля каменя був організований мітинг, присвячений захисту прав російського населення Криму.

Учасники мітингу тримали в руках прапори і прапорці "Російського блоку", Російської громади Криму, а також прапори Російської Федерації. Мітингувальники виступали під транспарантами з написами: "Ми – кримчани, і ми пишаємося тим, що ми росіяни", "Чорноморський флот РФ – гарант миру і стабільності в Криму" і ін.

По завершенню акції її учасники облили бензином і спалили опудало з зображенням голови Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. Опудало з табличкою "Чиновник-русофоб" було одягнене у жовто-сині шати. Таким чином мітингувальники висловили протест проти рішення про вилучення з переліку програмних продуктів усіх провайдерів кабельного телебачення неадаптованих до українського законодавства телеканалів, у тому числі російських, із 1 листопада.

У Севастополі до російського Дня народної єдності поклали вінки і квіти до Меморіалу героїчним захисникам міста в 1941-1942 рр. Зокрема, у церемонії взяли участь члени Військової ради ЧФ РФ на чолі з начальником штабу ЧФ РФ віце-адміралом Олександром Троянам, а також голова Севастопольської міськради Валерій Саратов, перший заступник голови МДА Володимир Казарін, т. в. о. командуючого ВМС України віце-адмірал Віктор Максимов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...