Американці почали обирати президента. Відомі перші результати

Вівторок, 4 листопада 2008, 16:49

У США стартували президентські вибори, у ході яких громадяни країни обирають нового главу держави.

Кандидатами є демократ Барак Обама і його суперник республіканець Джон Маккейн, повідомляє Reuters.

Обама випереджає Маккейна по популярності в п'ятьох з восьми ключових штатів, свідчать результати опублікованого у вівторок опитування, проведеного Рейтер разом з C- SPAN і Zogby.

Сенатор від штату Іллінойс 47-літній Барак Обама вже проголосував з родиною в одній зі шкіл Чикаго.

Він може стати першим чорношкірим президентом США. За даними опитувань, Обама випереджає Маккейна в достатній кількості штатів, що може дати йому понад 270 голосів вибірників, необхідних йому для перемоги.

Перемога 72-річного Маккейна зробить його найстаршим президентом країни, обраним на перший термін, а кандидат у вице- президенти США від Республіканської партії Сара Пелін може стати першою жінкою в історії країни, що зайняла цю посаду.

Якщо вибори виграє кандидат від Демократичної партії, новій адміністрації може бути дещо легше боротися зі світовою фінансовою кризою, оскільки демократи вже контролюють Конгрес.

Обама випередив Маккейна за результатами виборів у містечку Диксвілл-Нотч у штаті Нью-Гемпшир, жителі якого традиційно голосують першими в країні опівночі за місцевим часом.

Обама набрав 15 голосів проти шести в Маккейна і став першим демократом, який виграв вибори в Диксвілл-Нотче починаючи з 1968 року, коли перемогу одержав Хьюберт Хамфрі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування