На вотчині Балоги переклали всю вину на Тимошенко

Вівторок, 4 листопада 2008, 20:00

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші стверджує, що в регіоні немає жодної родини, постраждалої від липневої повені, якій уряд повністю виплатив компенсацію за втрачене майно.

Про це він сказав у вівторок під час прийому в експлуатацію чергового будинку, зведеного замість зруйнованого стихією, повідомляє УНІАН.

"У Закарпатській області немає жодної постраждалої від липневої повені родини, якій уряд не був би винен більше половини коштів за втрачене майно", - заявив Гаваші.

За його словами, в області лише для розрахунку з постраждалими людьми необхідно 6 млн. 302 тис. грн., а загалом, враховуючи й інші видатки, треба 9,44 млн. грн.

"Проблема в тому, що Кабінет міністрів і досі не прийняв відповідної постанови щодо розподілу залишків коштів з резервного фонду держбюджету (8,16 млн. грн.)", - сказав керівник Закарпаття.

Також, за його словами, критична ситуація з відбудовою автошляхів, зруйнованих липневою повінню: за підрахунками спеціалістів Закарпатського облавтодору, на відновлення доріг необхідно 139,5 млн. грн., наразі уряд виділив лише 28 млн. 085 тис. грн.

Як повідомлялося, 3 листопада президент Віктор Ющенко заявив, що не задоволений темпами фінансування ліквідації наслідків липневої повені.

Водночас прем’єр Юлія Тимошенко спростувала інформацію про недофінансування і заявила, урядом на 100% профінансовано усі видатки на ліквідацію наслідків повені, яка сталася влітку у західних областях України.

За її словами, якщо гроші не надійшли до людей, то треба питати у губернаторів та представників місцевої влади, які отримали від уряду гроші вчасно та в повному обсязі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування