Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратники Обами теж перемагають, а родичі співають: "Ми їдемо в Білий Дім"

Середа, 5 листопада 2008, 08:12

На виборах до Конгресу США, які відбулися одночасно із президентськими, демократам вдалося збільшити свою перевагу над республіканцями у верхній палаті.

За попередніми підрахунками, у Сенаті демократи збільшать своє представництво на чотири мандати, повідомляє "Німецька хвиля".

Утім, поки незрозуміло, чи вдасться однопартійцям Барака Обами здобути більшість у 60 зі 100 мандатів, що унеможливило би блокування законопроектів з боку республіканців.

Натомість у Палаті представників демократи мають комфортну більшість, отримавши шість додаткових мандатів.

Між тим кенійські родичі Обами – першого в історії афроамериканського переможця президентських виборів у США – святкують успіх члена своєї родини співами: "Ми їдемо в Білий Дім".

У селі Когело, де народився батько кандидата від демократів, поліція виставила кордон навколо будинку бабусі Обами, аби врятувати будинок від нашестя представників ЗМІ та просто натовпу збуджених новинами людей, повідомляє УНІАН із посиланням на "Associated Press".

У столиці Кенії Найробі люди не спали всю ніч, бо стежили за перебігом підрахунку голосів по телебаченню, й зустріли звістку про перемогу Обами, вигукуючи його прізвище.

Як відомо, за попередніми результатами, кандидат від Демократичної партії Барак Обама здобув перемогу на виборах президента США.

Як повідомляє "Інтерфакс", на даний момент він заручався підтримкою виборців у 26 штатах і отримує голоси 333 вибірників за необхідних 270.

За наявною інформацією, Обама виграє в штатах Коннектикут, Делавер, Іллінойс, Айова, Мен, Меріленд, Массачусетс, Мічиган, Міннесота, Нью-Гемпшир, Нью-Мексико, Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Огайо, Пенсільванія, Род-Айленд, Вермонт, Вісконсин, а також у столичному окрузі Колумбія.

Його суперник із Республіканської партії Джон Маккейн лідирує в штатах Алабама, Арканзас, Південна Кароліна, Північна Дакота, Джорджія, Канзас, Кентуккі, Луїзіана, Оклахома, Теннессі, Техас, Юта, Західна Вірджинія і Вайомінг.

У США кожному штату виділяється певне число вибірників залежно від населення. Президентом обирається кандидат, який отримує найбільше число голосів вибірників. Загальне число вибірників складає 538 осіб. Для перемоги кандидату слід набрати 270 голосів вибірників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування