Саакашвілі вважає, що російсько-грузинська війна почалась з України

Середа, 5 листопада 2008, 11:49

Військові дії на Кавказі розпочалися з території України, хоча український президент і намагався цього не допустити.

Про це заявив під час конференції у Ризі президент Грузії Михайло Саакашвілі, передає Радіо "Свобода".

"Ті, хто хоче знати, як почалися військові дії, повинні знати що Чорноморський флот вийшов з України до берегів Грузії щонайменше за шість днів до початку ширших військових дій", - заявив він.

"Вони ж не їхали на екскурсію! Люди просто не хочуть цього знати. Чорноморський Флот прийшов у повному озброєнні до грузинських берегів. Президент України намагався їх зупинити своїм указом, але вони його проігнорували", – зазначив Саакашвілі.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода про підтримку з боку України, президент Грузії відповів, що підтримка його країни під час конфлікту з боку українців була активною і щирою.

"Багато звичайних людей вивісили грузинські прапори. Сотні тисяч грузинських прапорів були продані в Києві, у Львові, у багатьох інших містах лише упродовж кількох днів. І це показує настрій українського суспільства", – наголосив Саакашвілі.

За словами грузинського президента, агресія Росії остаточно позбавила її симпатії з боку сусідів і передусім українців.

"Теперішня Росія, якою керує нинішня її еліта, здається, ніби навмисно втратила свою привабливість, яку вона могла б демонструвати через свою культуру. І це сталося не лише в Грузії. Це сталося і в Україні", - сказав він.

"Я вчився в університеті в Києві, і ніколи не думав, що це може статися. Але такою тепер є реальність, яку створили цілком конкретні люди цілком конкретною політикою", – зауважив Саакашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News