Ющенко відмінив папір Тимошенко про землю

Середа, 5 листопада 2008, 13:31

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови уряду, якою запроваджено нову форму державного акта на право власності на земельну ділянку.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Ющенко вказує на те, що на відміну від раніше чинної форми державного акта на право власності на земельну ділянку, в новій не передбачено його підписання головою місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування.

"Зазначене рішення Кабінету Міністрів прийнято всупереч нормам Конституції, за якими земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави, є об'єктом права власності українського народу, права власника щодо якого здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією", - йдеться в указі.

Урядом не враховано, зокрема, що голови місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування, виконуючи повноваження щодо підписання державного акта на право власності на земельну ділянку, не тільки формалізували такий акт, але виконували завдання щодо контролю за додержанням права власності на землю, зокрема права.

Ющенко також направив відповідне подання до Конституційного Суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News