10 мільйонів компенсацій зависли на рахунках ПІБ

Середа, 5 листопада 2008, 14:38

Секретаріат президента заявляє про значне недофінансування робіт з подолання наслідків липневої повені в західних областях України.

Про це у середу на брифінгу повідомив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний.

Він зазначив, що обсяг робіт, передбачений генеральним планом подолання наслідків стихії, вартістю 815 млн. грн. не забезпечено ресурсами, повідомляє УНІАН.

За його даними, не вистачає з цієї суми 407 млн. грн. При цьому додаткова потреба становить 125 млн. грн.

Безсмертний навів приклади, що, зокрема, у Чернівецькій області комплексна програма протизсувних заходів на 1999-2005 роки передбачала роботи на 64 млн. грн., з яких профінансовано 18 млн. грн. При цьому комплексну програму таких заходів на 2007-2014 роки уряд не затвердив.

Він також зазначив, що у цій області значним чином люди постраждали і від фінансової кризи.

Він пояснив, що це проявилось в тому, що досі 10 млн. грн. "зависли" на рахунках "Промінвестбанку".

"Це додає додаткових проблем", - сказав він.

За словами Безсмертного, начно гірша ситуація з дорогами залишається у Закарпатській області. Там із зруйнованих 124 км доріг відновлено лише 68 км, із 80 км пошкоджених доріг – 57 км.

Крім цього, він зазначив, що незрозумілою залишається ситуація з фінансуванням робіт з відновлення постраждалих об’єктів у 2009 році.

Він також зазначив, що ще одним проблемним питанням залишається необхідність ухвалення закону, який би регулював діяльність зон надзвичайного лиха.

3 листопада президент Ющенко заявив, що не задоволений темпами фінансування ліквідації наслідків липневої повені.

Водночас прем’єр-міністр Тимошенко спростувала інформацію про недофінансування і заявила, урядом на 100% профінансовано усі видатки на ліквідацію наслідків повені, яка сталася влітку у західних областях України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування