У Ющенка хочуть, щоб Тимошенко зізналась про Медведчука

Четвер, 6 листопада 2008, 11:11

В секретаріаті президента вважають, що прем’єр Юлія Тимошенко докладає зусиль для відновлення коаліції БЮТ і Партії регіонів.

Про це в четвер заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба секретаріату.

На його думку, про це свідчать заяви депутатів фракції БЮТ про співпрацю з віктором Медведчуком, оголошення прогнозів про створення коаліції, а також інформація про можливе поновлення Медведчука членом Вищої ради юстиції.

"Речником БЮТ у цій темі є Андрій Портнов – "права рука" Тимошенко. Прем'єр лобіювала Портнова на посаду голови ФДМУ, попри усі застереження щодо його небездоганної професійної історії та заангажованості у рейдерських операціях. Можна стверджувати: "те, що у Портнова на язиці – у Тимошенко в голові", – припустив Кислинський.

"Окрім того, важко уявити, що рішення Верховного суду України про фактичне повернення Медведчука у судову владу (саме так потрактувала рішення ВСУ адвокат останнього), було прийнято без відома соратника Тимошенко Володимира Онопенка", – зазначив він.

"Якщо співпраця з Медведчуком для Вас така важлива, Юліє Володимирівно, будь ласка, приймайте рішення про коаліцію з Партією регіонів і призначайте Медведчука на будь-які посади. Тільки зробіть це чесно, дивлячись в очі своїх виборців", – звернувся Кислинський до Тимошенко.

Водночас він зазначив, що, якщо Тимошенко стверджує, що йдеться про фантастичний збіг обставин та про особисту думку окремого депутата, то лідер БЮТ повинна була б публічно оголосити свою позицію та визначитись щодо "порушника" фракційної дисципліни Портнова.

"Справжнє випробування пройде і фракція БЮТ, якщо інформація про рішення ВСУ підтвердиться і справа дійде до складання у парламенті присяги Медведчуком як члена Вищої ради юстиції. Чи бютівці заблокують трибуну з таким же завзяттям, як це нещодавно робили, щоб завадити виступу Президента з щорічним посланням?", – відзначив Кислинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...