БЮТ заявляє, що ГПУ не накопала, що Тимошенко - зрадниця

Четвер, 6 листопада 2008, 11:46

Генпрокуратура не знайшла підтвердження звинувачень секретаріату президента на адресу Тимошенко про шкоду національним інтересам.

Про це йдеться в листі-відповіді заступника Генпрокурора Віталія Щоткіна на адресу депутата від фракції БЮТ Святослава Олійника, повідомляє прес-служба блоку.

"Наразі не отримано достатньої інформації про конкретні кримінально карані порушення закону, завдану ними шкоду та винних у цьому службових осіб Кабінету Міністрів України", - йдеться у листі ГПУ.

"З урахуванням викладеного, процесуальне рішення в порядку ст. 97 КПК України стосовно протиправних дій у сфері службової діяльності не приймалося". – зазначається в листі.

Генпрокуратура повідомила також про те, що СБУ у липні – вересні цього року проводила відповідну перевірку за зверненням секретаріату президента. Також СБУ зверталась до ГПУ із пропозицією щодо проведення спільної перевірки.

При цьому в Генпрокуратурі відзначають, що "законодавством не заборонено висловлювати критику з приводу вчинення прем’єром певних дій та його діяльності".

"Оперативно-розшукові чи контррозвідувальні заходи не здійснювалися та запити від службових осіб секретаріату президента про місце перебування прем’єра під час відпустки не надходили", - повідомила ГПУ про результати перевірки діяльності спецорганів.

Раніше Олійник просив надати усю наявну інформацію щодо перевірки обвинувачень, озвучених заступником глави секретаріату президента Андрієм Кислинським та радником президента Лідією Поречкіною на адресу Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування