На людину Луценка хочуть завести кримінальну справу за "липових" ветеранів

Четвер, 6 листопада 2008, 12:09

Служба безпеки України передала до Генпрокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно депутата від НУ-НС Геннадія Москаля.

Про це на брифінгу у четвер заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, у матеріалах справи задокументовано участь Москаля, який є першим заступником голови комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, у незаконному наданні статусу ветеранів Великої вітчизняної війни людям, які не мають на це право.

"СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата Геннадія Москаля, пов’язану насамперед з порушенням закону про статус ветеранів війни, конкретніше - про незаконне надання документів та статусу учасників бойових дій чиновникам, або ж просто хабарникам, які не мали жодного відношення до бойових дій і кров ніде не проливали", - сказав Наливайченко.

За його словами, відповідний статус отримали "деякі молоді та дуже спритні люди, зокрема по справі фігурує один з заступників комітету з питань нацміграції".

На запитання, чи міг Москаль сам підписувати відповідні посвідчення ветеранів, Наливайченко сказав:

"На жаль, він сам і підписував посвідчення". При цьому він не уточнив, чи отримував Москаль за це гроші.

Наливайченко також зазначив, що СБУ у вівторок оприлюднить усі матеріали даної справи для того, щоб уникнути звинувачень збоку фігурантів справи у політичних переслідуваннях.

Він додав, що СБУ звернулася до Генпрокуратури, а також планує звернутися до Верховної Ради з вимогою реагування керівництва на озвучену інформацію.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування