Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник збирається піти з Партії регіонів?

Четвер, 6 листопада 2008, 13:16

Депутат Дмитро Табачник вирішив покинути лави Партії регіонів.

Як пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в ПР, відповідну заяву він особисто подав лідеру партії Віктору Януковичу ще у жовтні.

"Він особисто поклав свою заяву на стіл лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу", - розповіло джерело в керівництві ПР. За його словами, рішення Табачника – це реакція на конфлікт із заступником голови фракції партії Борисом Колесніковим.

Останні події

Як відомо, у вересні, після того як політрада ПР виключила з партії секретаря РНБО Раїсу Богатирьову, Колесніков заявив, що треба було виключити не її, а "клоуна" Табачника і пообіцяв, що в партії вимагатимуть "жорстких заходів" до Табачника.

У ПР стверджують, що Табачник "був дуже засмучений" тим, що керівництво партії не засудило вислови Колеснікова.

"Табачник спочатку в серцях висловився, а потім написав заяву. Він очікував від нашого лідера реакції на свій захист, але цього не сталося. Хоча Миколі Азарову, як голові центральної контрольної комісії, було доручено розібратися в цьому. Але вислови Колеснікова не отримали оцінки. Крім того, Табачник заявив, що, коли будуть обговорюватися виборчі списки, він уже не піде, навіть якщо його покличуть", - розповіло газеті джерело в керівництві ПР.

Із самим Табачником виданню зв'язатися не вдалося. Його помічник повідомив, що "шеф протягом тижня знаходиться на лікарняному". Колесніков же на прохання прокоментувати свої нинішні відносини з Табачником відповів: "Усе, що я хотів сказати, я вже сказав, і тепер чекаю його публічної відповіді".

Офіційно в керівництві ПР стверджують, що їм нічого не відомо про вихід Табачника з партії.

"Ми не розглядали таке питання. На останній президії жодних заяв і розмов на цю тему не було", - заявив заступник голови фракції ПР Володимир Рибак і додав, що, якщо Табачник дійсно піде з ПР, партія втратить "серйозного й розумного політика".

У режимі off-records опитані газетою представники ПР назвали заяву Табачника "блефом". "Табачник прикидається дурником. Він просто хоче, щоб президія розібралася в конфлікті, який виник між ним і Колесніковим. Але ніхто ніколи його не виправдає", - сказало джерело видання в партії.

У газети також з'явилися дані, що низка "регіоналів", у тому числі Табачник, ведуть переговори про участь у виборчому списку Компартії у випадку дострокових парламентських виборів.

Лідер КПУ Петро Симоненко в середу не підтвердив, але й не спростував ці дані. "Я не будую припущень – людина робить учинок, після цього ми визначаємо свою позицію", - сказав він. Разом із тим Симоненко зазначив, що в Табачника "є ім'я, як політик він дуже освічений, зі своєю чіткою позицією, і може стати корисним будь-якої партії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...