Тимошенко заборонила секонд-хенд

Четвер, 6 листопада 2008, 16:53

Кабінет міністрів ухвалив постанову про заборону ввезення на територію України, як давальницької сировини, одягу та інших використовуваних виробів.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства економіки.

У міністерстві зазначають, що ввезення зазначеної давальницької сировини в 2007 році порівняно з 2006-м збільшилося майже в 10 разів.

"Вироби з текстильного матеріалу, які були в користуванні, поставляються навалом або в пакунках без сортування, що ускладнює контроль за подальшим використанням і може спричинити нелегальне ввезення таких виробів і негативний вплив на виробництво легкої промисловості в Україні", - сказав міністр економіки Богдан Данилишин.

Міністр висловив занепокоєння і санітарним аспектом проблеми.

"Чинна нормативна база не передбачає обов`язкової сертифікації таких товарів. Як наслідок, гарантій щодо безпеки таких товарів немає, чим порушується право громадян на захист їхнього здоров`я і придбання товарів належної якості", - сказав Данилишин.

Разом з тим, згідно з планом заходів щодо зменшення негативного сальдо в зовнішньої торгівлі, ухваленому на засіданні Кабміну 5 листопада, вирішено посилити митний і санітарний контроль вживаного товару, що ввозиться, з урахуванням положень СОТ і Міжнародних медико-санітарних правил.

Планується визначити пункти пропуску такого товару через кордон і забезпечити на них умови для його дезинфекції.

За даними Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабміні і Української асоціації підприємств легкої промисловості, в 2007 році в режимі імпорту в цілому було завезено таких товарів в Україну в кількості 1,95 кг на одного жителя, а загальний обсяг імпорту перевищував виробництво в 4 рази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...