У МЗС заявляють, що Росія намагається посунути український кордон

П'ятниця, 7 листопада 2008, 07:16

Росія намагається посунути морські кордони України, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

Про це заявив директор першого територіального департаменту МЗС України Леонід Осавулюк в ефірі телеканала УТ-1 у четвер ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російська федерація намагається посунути ті кордони, що є сьогодні в Керченській протоці, як не дивно, убік України і, таким чином, незаконно заволодіти певною територією України в Керченській протоці...така ж ситуація і з розмежуванням Азовського моря. Така ж ситуація і по розмежуванню Чорного моря", - сказав він.

Аналізуючи нинішній стан переговорного процесу з Росією по договірно-правовому оформленню державного кордону, Осавулюк підкреслив, що російська сторона дотримується "принципу подвійних стандартів".

Як приклад дипломат навів ситуацію, коли російська сторона була змушена дотримуватися норми міжнародного права при розмежуванні морських кордонів із країнами Прибалтики.

"До України, як бачите, ставлення (Росії) дещо інше, і тут до норм міжнародного права поки далеко", - сказав він.

Осавулюк пояснив таку поведінку Росії тим, що Москва намагається заволодіти корисними копалинами (на спірній території).

Дипломат додав, що українська сторона постійно намагається привернути увагу російських колег до необхідності дотримання норм міжнародного права на цих переговорах.

"Звичайно, на такі умови Україна ніколи не піде і буде змушена вжити необхідних заходів, можливо навіть і самостійно", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування