У ПР вважають коаліцію нереальною, а вибори неминучими

П'ятниця, 7 листопада 2008, 10:22

Депутат від Партії регіонів Борис Колесніков вважає будь-який варіант коаліції у чинному парламенті нереальним.

Про це він заявив у коментарі "Сегодня".

Однак Колесніков вважає, що ще нинішнє скликання Верховної Ради могло б провести глобальну реформу управління у країні, засновану на законопроекті 3207, який передає значну частину повноважень центру місцевій владі.

"В умовах кризи це необхідно, бо ніде стільки не вкрадуть, як у центрі", - каже він.

Дострокові вибори як альтернативу нинішньому хаосу Колесніков вважає неминучими, а оптимальним терміном їх проведення – кінець січня.

"Претензії БЮТ до виборів були в тому, що парламент не можна розпускати до 23 листопада. Ця дата вже скоро, ось і подивимося на дії влади", - сказав він.

Як відомо, у четвер заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський заявив, що прем'єр Юлія Тимошенко поновила спроби створення коаліції між БЮТ і Партією Регіонів.

Водночас, бютівець Сергій Соболєв як і раніше вважає більш реальною висловлену раніше прем'єром ідею коаліції "здорових сил" із усіх п'яти фракцій. За його словами, у переговорах про неї принциповим для БЮТ є посада прем'єра для Тимошенко.

А ось для Партії регіонів принципова ця посада для Януковича, заявив депутат від ПР Юрій Бойко. Він також схиляється до ідеї загальнопарламентської коаліції, але не вірить, що вона працюватиме при прем'єрі Тимошенко.

Коментуючи слова Бойка, його соратниця Ганна Герман сказала виданню, що той озвучив активно висловлювану у фракції думку, що в ситуації, коли виборів немає, необхідно створювати коаліцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News