Ющенко попросив повністю профінансувати інвалідів

П'ятниця, 7 листопада 2008, 11:10

Президент Віктор Ющенко просить міністерства фінансів та праці забезпечити фінансування програм соціального захисту інвалідів у повному обсязі.

З таким проханням він звернувся до них під час наради з питань поліпшення становища інвалідів з вадами зору у п’ятницю, повідомляє прес-служба президента.

У нараді взяли участь міністри охорони здоров'я Василь Князевич, освіти і науки Іван Вакарчук, праці і соціальної політики Людмила Денисова, а також заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, голова Українського товариства сліпих, представники низки організацій інвалідів з вадами зору.

Учасники наради обговорили чотири блоки питань: лікування та профілактика вад зору; соціальна адаптація інвалідів; зайнятість інвалідів; інфраструктурне забезпечення.

Президент у вступному слові відзначив, що проблемою залишається низький рівень інтеграції інвалідів зору до суспільства. Ускладнений доступ такої групи людей до освіти.

Ющенко також вказав на дискримінаційні умови для працевлаштування інвалідів із вадами зору. До того ж, методика обчислення показника зайнятості таких людей відсутня.

Президент звернувся до міністра праці й соціальної політики з проханням розробити методику обчислення показника зайнятості інвалідів із вадами зору протягом 10-ти днів.

Він також відзначив ускладнений доступ інвалідів із вадами зору до об'єктів громадської інфраструктури, транспорту, засобів зв'язку.

Президент нагадав, що у вересні підписав Конвенцію ООН про права інвалідів, проте її норма про маркування надписами шрифтом Брайля дверей в установах соціального призначення не виконується в Україні.

Відтак, Ющенко очікує, що протягом 31 дня Міністерство праці й соціальної політики запровадить цю ідею на практиці.

Як вказано у повідомленні, чисельність членів Українського товариства сліпих – 48,2 тис. осіб, із них: 25,3 тис. інвалідів І групи, 21,2 тис. інвалідів ІІ групи, 1,7 тис. – зрячих осіб.

У 2008 році видатки на реалізацію програм соціального захисту інвалідів з держбюджету (за спеціальним та загальним фондами) через Мінпраці складуть понад 2,7 млрд. грн., що на 500 млн. більше, ніж у 2007 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування