Яценюк просить не лякати падінням, але і не мріяти про зростання

П'ятниця, 7 листопада 2008, 12:02

Спікер Арсеній Яценюк виступає проти "залякування" жахливими показниками економічного падіння та безробіття в Україні.

Про це він заявив під час робочої поїздки до Дніпропетровської області, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Яценюк також висловився за розробку "чіткого і зрозумілого плану, який сприятиме покращенню фінансово-соціальної ситуації".

Яценюк підкреслив, що світова і внутрішня економічна криза негативно впливатиме на дві найпотужніші промислові області: Донецьку і Дніпропетровську, оскільки в них зосереджені підприємства металургійної, будівельної та хімічної галузей.

"Основна наша мета – не в Києві сидіти і думати, як виходити з кризи і нічого не придумати, а вирішити якнайшвидше разом з керівниками заводів, який другий пакет антикризових законів підготувати і прийняти парламентом. Сьогодні поки його ще немає", - сказав спікер.

За його словами, парламент ухвалив рішення про "доступ до ресурсів міжнародних фінансових організацій і про збалансування окремих бюджетних показників, що є лише маленьким першим кроком".

"Основне – це те, як утримати економічну стабільність. Мова не йде про економічне зростання, його дуже складно утримати, але економічне життя як таке не повинне зупинитися", - підкреслив Яценюк.

Під час зустрічі з колективом Південного машинобудівного заводу та "КБ Південне" спікер заявив, що найближчим часом він внесе на розгляд парламенту законопроект щодо продовження дії закону про стимулювання розвитку космічної галузі, оскільки дія цього законодавчого акту спливає 1 січня 2009 року.

Яценюк також підкреслив, що "першою галуззю, яка має бути підтримана за рахунок стабілізаційного фонду, має бути аерокосмічна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування