Глава суду просить Ющенка, Яценюка і Медведька захистити його від БЮТ

П'ятниця, 7 листопада 2008, 12:28

Вищий адміністративний суд України звернувся до всіх гілок влади України з проханням ужити заходів для недопущення втручання в діяльність судової влади і, зокрема, системи адміністративних судів.

Про це заявив глава Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк, відкриваючи конференцію суддів адміністративних судів, повідомляє Ліга.net.

З відповідним проханням пленум Вищого адміністративного суду звернувся до Верховної Ради, президента, Кабінету Міністрів, Ради суддів, Генеральної прокуратури і Державної судової адміністрації України.

"Неправомірне втручання в діяльність судів і вплив на суд є неприпустимим і руйнівним для всіх систем, однак також руйнівними і суспільно небезпечними є свідомо неправосудні і політично мотивовані рішення", - зявил Пасенюк.

"Будь-які перешкоди не знімають з нас відповідальності за якість судочинства і його прозорість", - сказав він, додавши, що не вперше звертає увагу на факти прийняття адмінсудами у провадження справ за скаргами на процесуальні дії суддів.
Як відомо, раніше Пасенюк заявляв, що народні депутати від БЮТ чинять на нього тиск.

"Кілька народних депутатів - зокрема Писаренко, Портнов - звернулися в Раду суддів України для того, щоб було розглянуте питання про мою дисциплінарну відповідальність за вчинення впливу на суди", - сказав він.

За словами глави ВАС, жодного тиску на суди він не чинив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News