Ющенко хоче від Тимошенко новий бюджет, а не "коаліційні роздуми"

П'ятниця, 7 листопада 2008, 12:58

Президент Віктор Ющенко закликає уряд відкликати з Верховної Ради проект змін до Держбюджету на поточний рік і зайнятися підготовкою Держбюджету-2009.

Про це він сказав на засідання РНБО у п’ятницю.

Президент не пояснив причини такого рішення, однак дав зрозуміти, що це пов’язано з перерахуванням основних показників Держбюджету у зв’язку з економічною кризою.

"Бюджет, який засланий у парламент, не є предметом обговорення, ми повинні обговорювати інший бюджет. Думаю, його треба, Вікторе Михайловичу, відкликати і почати працювати над реальним бюджетом 2009 року", - сказав Ющенко, звертаючись до міністра фінансів Віктора Пинзеника.

"У нас немає багато часу для того, щоб робити якісь роздуми навіть коаліційного характеру", - додав він.

Президент також висловив задоволення тим, що всім гілкам влади завдяки згуртованим діям вдалося певним чином стабілізувати фінансово-банківський сектор економіки, зокрема, повернути довіру населення до банків і національної валюти.

За його словами, за останні кілька днів депозитні вклади населення збільшилися на 2 мільярди гривень, що позитивно вплинуло, зокрема, на курс гривні і що дає підстави вважати, що довіра населення поступово відновлюється.

Також Ющенко зазначив, що завдяки згуртованим діям влади вдалося позитивно завершити перший етап переговорів з МВФ.

Разом з тим Ющенко додав, що не задоволений виконанням, ухвалених Верховною Радою антикризових законів, в частині запобігання безробіттю.

Він повідомив, що через зупинку великих підприємств "багато тисяч людей відправлені у дострокові відпустки без утримання" і закликав своїх підлеглих вжити заходів для запобігання масового безробіття.

Крім того, Ющенко закликав уряд терміново запустити роботу стабілізаційного фонду.

"Це джерело, яке можна задіяти в лічені дні. Нам треба продемонструвати, що стабілізаційний фонд держави почав наповнюватися і з нього почали фінансуватися стратегічні програми економіки", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News