Ющенко "повісив" на Луценка собак-поводирів

П'ятниця, 7 листопада 2008, 13:21

Президент Віктор Ющенко закликає усі гілки влади посилити співпрацю з організаціями, що займаються проблемами людей з вадами зору.

Це питання він підняв на початку засідання РНБО, незважаючи на те, що його не було у порядку денному.

Зокрема, Ющенко доручив усім гілкам влади "долучитися до держзамовлення" і забезпечити свої відомства продукцією підприємств, що належать до Всеукраїнського товариства сліпих.

"У цих підприємств не повинно бути проблеми з ринком попиту, і перш за все його повинна створити влада", - сказав він.

"Ми повинні продемонструвати мораль та повагу до цих людей", - додав президент.

Крім того, він доручив уряду вжити заходів щодо поліпшення освітньої бази для таких людей і висловив жаль з того приводу, що "немає жодного підручника зі шрифтом Брайля".

"Виділити 0,9% всіх місць у закладах вищої освіти для людей з вадами зору – це мудрий підхід. Однак матеріально-технічної бази для забезпечення їх навчання немає. Я доручаю уряду це виправити", - сказав Ющенко.

Президент також звернувся до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням надати всеукраїнському товариству сліпих собак-поводирів, підготовлених кінологами МВС.

"Вони потребують 10 собак на рік. Невже складно підготувати 10 собак для цієї категорії людей? Юрію Віталійовичу, це має бути на твоєму особистому контролі", - сказав Ющенко.

Крім цього, він звернувся до мерів міст і голів облдержадміністрацій з вимогою негайно забезпечити необхідним обладнанням світлофори та вулиці міст для зручності пересування незрячих, а також зайнятися обладнанням спецпарковок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування