Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новому органу Тимошенко нагадали, що Ющенко має бути "на вершині"

П'ятниця, 7 листопада 2008, 13:49

При Кабінеті міністрів почало працювати координаційне бюро європейської та євроатлантичної інтеграції.

6 листопада воно провело перший публічний захід, хоча постанова про його створення була ухвалена Кабінетом міністрів 16 липня, пише "Комерсант-Україна".

Керівник цього бюро Вадим Трюхан у четвер зустрівся з представниками посольств країн-членів ЄС і Єврокомісії, розповівши їм про задачі свого відомства.

За словами Трюхана, бюро здійснюватиме горизонтальну координацію органів влади в питаннях, пов'язаних зі зближенням України з ЄС та НАТО. Основними напрямками його діяльності стануть стратегічне планування євроінтеграції, моніторинг виконання угод між Україною та ЄС, а також перевірка українських нормативних актів на відповідність вимогам європейського права.

Останні події

Офіційний Брюссель високо оцінив початок роботи координаційного бюро (КБ). "Ми усіляко вітаємо це своєчасне нововведення", - заявив у четвер голова представництва Єврокомісії в Києві Жозе Мануел Пінту Тейшейра, додавши, що діяльність бюро в складі Кабміну "допоможе гарантувати міцність взаємин України і ЄС".

"Ми вже зараз успішно взаємодіємо з МЗС, Мін'юстом та іншими відомствами. При цьому бюро не претендує на функції зовнішньополітичного відомства, ми буде тільки допомагати МЗС", - заявив Трюхан.

"Крім того, до сьогодні нам не надходило жодного сигналу від секретаріату президента про те, що ця ідея погана. Тому ми виходимо з того, що президент нас підтримує", - додав він.

Заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, який курує зовнішньополітичні питання, підтвердив газеті, що глава держави не заперечує проти формування бюро "як допоміжного органа при уряді", але при цьому закликав керівництво КБ не перевищувати свої повноваження.

"Має бути чітке розуміння того, що на вершині процесу європейської і євроатлантичної інтеграції знаходиться президент. Рішення в даній сфері приймаються на саміті Україна-ЄС, на вищому рівні", - нагадав Гончарук.

Трюхан запевнив, що його відомство не претендує на те, щоб самостійно формувати політику у сфері євроінтеграції, і буде лише розробляти проекти рішень, які мають уводитися в дію актами за підписом прем'єр-міністра.

"А в рамках міжвідомчої координації ми будемо звертатися до колег із проханнями і рекомендаціями організовувати наради тощо", - пояснив керівник КБ.

За інформацією видання, на початку віце-прем'єр із євроінтеграції Григорій Немиря передбачав створити національне агентство з євроінтеграції зі статусом центрального органа виконавчої влади. Однак низка членів уряду, у тому числі голова МЗС Володимир Огризко, виступили категорично проти.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...