Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузинська версія війни під сумнівом

П'ятниця, 7 листопада 2008, 14:57

Оцінки незалежних військових спостерігачів з ОБСЄ, які з'явилися нещодавно, ставлять під сумнів заяви Грузії про те, що вона лише оборонялася від нападів Росії і сепаратистів.

Про це в п'ятницю пише американська газета The New York Times, в статті переклад якої наводить Инопресса.ру.

Так газета зазначає, що згідно з новими даними, недосвідчена грузинська армія завдала удару по столиці сепаратистів, Цхінвалі, хаотичним артилерійським і ракетним вогнем.

"У результаті постраждали мирні жителі, російські миротворці і беззбройні міжнародні спостерігачі", - пише видання.

"Це порушує питання про чесність грузинської сторони, що так наполегливо говорила про нанесення точкових ударів по південноосетинській столиці", - підкреслює газета.

Також видання пише, що ні Грузія, ні її західні союзники поки що не представили жодного переконливого доказу того, що Росія дійсно уводила війська, або того, що ситуація дійсно вимагала повномасштабного військового втручання.

Як зазначають автори статті, спостерігачі місії ставлять тепер США в складне становище. З одного боку, Вашингтон усі ці роки підтримував режим Саакашвили, з іншого боку – він завжди покладався на професіоналізм ОБСЄ.

У той же час, у п'ятницю в Грузії непарламентська опозиція провела акцію протесту, на якій відзначають річницю розгону правоохоронними органами направленої проти влади акції протесту рівно рік тому, передає Civil Georgia.

П'ять політичних партій заявили, що починають кампанію, у ході якої протягом наступних п'яти місяців будуть проводитися акції протесту, метою яких буде проведення дострокових президентських і парламентських виборів навесні 2009 року.

"Через Саакашвілі Грузія втратила функцію на Кавказі, Через Саакашвілі Грузія втратила функцію в усьому світі, ми не належимо вже собі. Інші лідери вирішують долю Грузії. Це має завершитися раз і назавжди", - заявив один з лідерів опозиції Леван Гачечіладзе.

На трибуні виступаючих на мітингу прикріплений плакат з написом "Stop Russia, Stop Misha".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування