У Ющенка бачать, як БЮТ наслідує "традиції" СДПУ(о)

П'ятниця, 7 листопада 2008, 16:19

Заступник глави секретаріату президента Андрій Кислинський звинувачує БЮТ у "політичному рейдерстві" в традиціях СДПУ(о).

"6 листопада прес-служба БЮТ повідомила про те, що Генеральна прокуратура начебто не знайшла підтвердження інформації секретаріату президента на адресу Тимошенко про шкоду національним інтересам", - цитує його прес-служба президента.

Кислинський дивується, що разом із заявою не було оприлюднено відповідний лист-відповідь заступника генпрокурора Віталія Щоткіна на адресу депутата від БЮТ Святослава Олійника.

За словами Кислинського, у зазначеному повідомленні БЮТ "жодним чином не йдеться про визнання обвинувачень неправдивими, а лише про те, що у справі "не отримано достатньої інформації".

"Тимошенко та її оточення ніколи не спростовували найбільш гучні епізоди її діяльності щодо справ ЄЕСУ чи розкрадання коштів Міністерства оборони РФ, а лише посилалися на відсутність судового рішення у цих резонансних справах. Отже, зараз ми знову маємо справу лише із застосуванням цієї вдалої політичної технології: якщо раніше за усіх та голосніше кричати, то можна забути про факти", - заявляє Кислинський.

За його словами, "намагання партійних структур замінити собою органи державної влади свідчить про відродження ще однієї технології від БЮТ – політичного рейдерства".

"На жаль, ця практика поволі стає ідеологією та змістом діяльності Блоку Юлії Тимошенко – від спроб захоплення Фонду державного майна до депутатської інтервенції у судах. Якщо так триватиме й надалі, можна очікувати появи нових партійних нагород від БЮТ – "за штурм суду", "за оборону трибуни", "за взяття ЦВК" тощо", - вважає він.

"Правда, БЮТ у своїх діях не вигадав нічого нового – саме таким чином у 2004 році діяла СДПУ(о). Тоді її партійні структури часто небезуспішно намагалися підмінити органи державної влади", - зазначає Кислинський.

Тепер, за його словами, "ті ж самі люди тими ж методами змушують Генеральну прокуратуру до необхідного їм рішення, можна не сумніватися, що не меншого тиску зазнають слідчі, які займатимуться справами щодо корупції представників БЮТ".

"Вочевидь, членство в БЮТ сьогодні є своєрідною індульгенцією від проблем із законом. Як свого часу краще за будь-яку депутатську недоторканність діяв партквиток СДПУ(о)", - зазначає Кислинський.

На його переконання, незважаючи на тиск, усі справи за фактами щодо діяльності БЮТ, які уже передані та продовжують надходити до Генпрокуратури, будуть доведені до логічного кінця.

"Вочевидь, мрія про відновлення єдиної "керуючої та направляючої" сили тепер не дає спокою верхівці БЮТ. Варто тільки пам‘ятати, чим це закінчилося для СДПУ(о) та її лідерів", - зазначає заступник глави секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування