Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол виправдав Ющенка перед американцями

Субота, 8 листопада 2008, 11:14

Посол України в США Олег Шамшур наголошує, що оголошення президентом Віктором Ющенком дострокових виборів до парламенту є демонстрацією його відданості демократичним цінностям.

"Позачергові вибори парламенту, які своїм указом оголосив президент України, якраз і є чіткою демонстрацією відданості глави держави демократичним цінностям", - йдеться у відповіді Шамшура на публікацію в газеті New-York Times від 4 листопада, повідомляє прес-служба президента.

Посол наголошує, що подібна позиція Ющенка "може не подобатися різним політичним силам, але це відповідь на їхню неспроможність щодо створення дієвої коаліції у Верховній Раді".

"Вимагаючи чіткого дотримання конституційних принципів, рішуче виступаючи на захист національних інтересів України, президент вкотре показав, що він сьогодні є безумовним центром консолідації нації, лідером, спроможним захистити її від економічної чи політичної кризи", - стверджує Шамшур.

Посол також наголосив, що "ситуація в Україні не є ані загрозливою, ані катастрофічною, як її деколи намагаються змалювати заангажовані експерти".

"Молода демократична Україна продовжує розбудову своїх державних інститутів. Ми маємо створити ефективну систему державного управління, якщо хочемо уникнути повернення до сірої зони радянського минулого", - зазначає він.

Водночас посол визнав, що "певна частина застережень на адресу української влади є об'єктивною". "Втім, дійсна, а не удавана складність ситуації полягає в тому, що політична еліта України лише починає засвоювати уроки, які в країнах з давніми демократичними традиціями є предметом підручників з політичної історії. Не можна не враховувати і вплив тих серйозних викликів, які постають перед Україною ззовні", - зазначив Шамшур.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування