"Наша Україна" ще не вибрала спікера. Януковичу "складно" домовлятися з Тимошенко

Понеділок, 1 грудня 2008, 08:49

У "Нашій Україні" поки не визначилися з кандидатурою на посаду голови Верховної Ради.

Про це пише в понеділок газета "Комерсант-Україна".

Як відомо, президент Віктор Ющенко на з'їзді партії в суботу заявив, що в цієї політичної сили є шанс затвердити свого кандидата на посаді спікера.

Найбільш імовірною кандидатурою від "НУ-НС" експерти раніше називали Івана Плюща.

Водночас, депутат Андрій Парубій сказав газеті: "Прізвище Плюща не звучало жодного разу, на жодній зустрічі з президентом. Думаю, якби у фракції відчули, що ми можемо поставити (на посаду спікера) свого кандидата, ним, швидше за все, став би В'ячеслав Кириленко".

"Коли ми вперше обговорювали це питання на засіданні фракції, інші прізвища, крім Кириленка, не звучали. А якщо і звучали, то, скоріше як прикол: наприклад, коли Ярослав Кендзьор, який воює з Борисом Тарасюком, запропонував розглянути його кандидатуру", - сказав депутат Володимир В’язівський.

При цьому в "Нашій Україні" стверджують, що кандидатура від "НУ-НС" буде обговорюватися після того, як будуть досягнуті "принципові домовленості" щодо підтримки їхнього кандидата іншими фракціями.

Заступник голови фракції Партії регіонів Віктор Тихонов вважає, що обрання спікером кандидата від "Нашої України" можливе, "якщо вони ("НУ-НС" і БЮТ) об'єднаються в стару коаліцію".

У БЮТ же налаштовані більш скептично. "У чергове слова президента не співпадуть із їхньою конкретною реалізацією – нічого з цього не вийде", - вважає заступник голови фракції Андрій Портнов.

Тим часом, як зазначає видання, обрання спікера прямо пов'язане з питанням про створення коаліції. Чотириденний термін, відведений прем'єр-міністром Юлією Тимошенко на створення демократичної коаліції, сплив у неділю.

Однак у Партії регіонів, хоч і сподіваються на обрання головою Верховної Ради свого кандидата – Олександра Лавриновича, перспективи досягнення домовленостей із БЮТ поки оцінюють невисоко.

"Зараз посилено ведуться переговори на найвищому рівні – тільки перші особи (Віктор Янукович і Юлія Тимошенко). Але мені чомусь здається, що і цього тижня нічого не відбудеться", - зізнався виданню Тихонов.

На запитання: "Не можете з БЮТ домовитися?" – "регіонал" пожалівся: "Знаєте, як із цією жінкою складно домовлятися!".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...