Мішок із грішми за викуп "Фаїни" уже готовий

Понеділок, 1 грудня 2008, 09:51

Після більш ніж двох місяців непростих переговорів із сомалійськими піратами у 17 українських моряків із сухогрузу "Фаїна" з'явилася надія на звільнення.

У неділю судновласникові вдалося остаточно домовитися з розбійниками, повідомив у телефонній бесіді інформагентству AFP один із піратів Сугуль Алі.

При цьому розбійник уточнив, що судно буде звільнене "незабаром", пише "Сегодня".

Представник судновласника Михайло Войтенко в коментарі для газети підтвердив, що домовленість була досягнута ще в суботу.

"Залишилося уточнити лише деякі деталі. Морські розбійники хочуть себе максимально убезпечити, бояться, що на березі їх перехопить спецназ, придумують схему доставки їм грошей і, отримавши викуп, одразу покинуть "Фаїну", - повідомив Войтенко.

Днями пірати погодилися на $3 млн., хоча від початку вимагали в десять разів більше.

У той же час конкретної дати звільнення не знають і родичі заручників.

"У МЗС заспокоюють, що незабаром кінець переговорів, і з хлопцями все добре. Я вже втомилася в календарику дні викреслювати", - розповіла мама одного з бранців Ольга Гіржева.

Інформоване джерело видання в дипломатичних колах уточнило, що "мішок із доларами ще тиждень тому був доставлений туди, куди слід, і готовий для передачі піратам, але потім виникли якісь нестиковки – начебто пірати запідозрили якийсь підступ".

"Тепер проблеми усунуті, і ось-ось гроші надійдуть за призначенням", - зазначив він.

Співрозмовник не підтвердив і не спростував варіант застосування сили після передачі викупу, заявивши, що це – "вже оперативна тактика, яка не підлягає розголосу".

Як відомо, "Фаїна" потрапила в полон біля берегів Сомалі 25 вересня. Судно везло в Кенію 33 танки Т-72, гранатомети, зенітні установки, боєприпаси, інші розрядні вантажі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування