Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: "Зараз вже ніхто не посміє вказувати нам, як жити"

Понеділок, 1 грудня 2008, 10:05

Президент Віктор Ющенко закликає українців до єдності перед викликами, породженими світовою економічною кризою.

Про це сказано у зверненні Ющенка з нагоди 17-ї річниці Всеукраїнського референдуму щодо незалежності України, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що першочергове завдання, що стоїть на порядку денному, - це "швидка і відчутна для кожної української сім'ї відповідь на виклики економічної кризи".

"Вірю в наші сили і в наш успіх. Єдність, проявлена на історичному референдумі 1991 року, має згуртувати нас і сьогодні", - сказано у зверненні.

Ющенко також наголосив на необхідності вдосконалення системи державної влади, викорінення корупції та створення справедливої системи судочинства, проведення реформи правоохоронних органів і формування професійної армії.

Президент назвав результати Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року "історичним кроком всенародного заснування сучасної української держави".

"Понад 90% громадян раз і назавжди проголосували за незалежність. Ми були як ніколи сильні, бо були єдині. І зараз ніхто не посміє вказувати нам, як жити, куди рухатися, до якої церкви ходити та якою мовою розмовляти", - заявив Ющенко.

"Світ почув волю українського народу, визнав і прийняв молоду Україну. Відтоді ми пройшли шлях, на який іншим країнам знадобилися десятки чи навіть сотні років. Ми здійснили кардинальні суспільні й ринкові перетворення, утвердилися як сучасна європейська демократія, здобули авторитет на міжнародній арені", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування