Україна від’єдналася від російського "рубильника"

Понеділок, 1 грудня 2008, 10:34

Держпідприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" з 1 грудня припинило комерційний імпорт електроенергії з Росії за контрактом з ВАТ "Інтер РАО ЄЕС".

Про це УНІАН повідомив прес-секретар міністра палива та енергетики Фент Ді.

"Імпорт електроенергії з Росії припинено", - сказав він.

Україна почала імпорт електроенергії з Росії з 15 вересня цього року через критичну ситуацію накопичення вугілля на складах ТЕС, зумовленою позаплановим ремонтом другого енергоблоку Хмельницької АЕС.

Згідно із заявами керівництва Мінпаливенерго, імпорт російської електроенергії здійснювався за цінами на 12% нижчими за ті, що склалися на оптовому ринку електроенергії.

Імпорт електроенергії з Росії критикували приватні теплові генеруючі компанії, зокрема, ТОВ "Східенерго", яка заявляла, що на тлі скорочення енергоспоживання всередині країни, через кризу продажу ГМК і хімічних підприємств, вітчизняне теплове генерування суттєво знизило рентабельність через скорочення частки вироблення в Об`єднаній енергосистемі.

За даними Мінпаливенерго, з 15 вересня до 1 листопада Україна імпортувала 637 млн. кВт/г електроенергії з Росії на суму 44 млн. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...