Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко готовий розпрощатися з кріслом заради коаліції. Тимошенко теж?

Понеділок, 1 грудня 2008, 13:00

Депутат від БЮТ Микола Томенко готовий відмовитися від крісла віце-спікера, якщо воно знадобиться для створення максимально широкого об'єднання в парламенті.

Також БЮТ готовий до дискусії щодо посад в уряді, включаючи посаду прем'єра, заявив Томенко на брифінгу в понеділок, повідомляє Ліга.net.

"Ми готові до дискусії щодо всіх посад в уряді. Точно так само ми готові до дискусії щодо президії Верховної Ради", - сказав Томенко.

Водночас, за його словами, така ротація має враховувати статус і місце фракції.

"Я заради найширшого об'єднання в парламенті готовий поступитися своєю посадою, але в даному випадку мене на цю посаду рекомендувала фракція. Тому усе буде залежати від рішення, яке ухвалить фракція", - зазначив Томенко.

Відповідаючи на запитання, чи поширюється така готовність і на посаду прем'єра, Томенко зазначив: "Ми готові до будь-якої дискусії".

Він також звернув увагу на те, що в парламенті можливий формат коаліції і без Блоку Юлії Тимошенко. У такому випадку питання буде знятий автоматично, і новий уряд сформує нова парламентська більшість.

Водночас, Томенко вважає, що Верховна Рада дозріла для максимально широкого об'єднання, яке зайнялося б виведенням країни з фінансової кризи.

"Я упевнений, що на сьогодні абсолютна більшість дозріла для такої логіки ухвалення рішення, що у Верховній Раді, беручи до уваги кризу, є готовність створити максимально широке об'єднання з захисту України від кризи", - сказав він.

У той же час, Томенку поки складно сказати, чи буде це об'єднання формалізоване як коаліція чи ж воно буде скріплене публічними домовленостями.

"Але для мене очевидно одне, що на сьогодні дискусія про юридичну коаліцію у 226 чи 230 голосів завершила своє існування в Україні. Сьогодні абсолютній більшості зрозуміло, що така коаліція в умовах кризи не зможе ефективно працювати. Сьогодні дискусія повинна вестися винятково про надзвичайно широкий формат", - зазначив він.

За його словами, це може бути формат у складі "чотири з половиною фракції" (без "Нашої України"), а також "формат трьох" або "формат двох".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до делегатів з'їзду "Нашої України" з пропозицією відновити демкоаліцію. З аналогічною пропозицією вона "востаннє" звернулася і до президента Віктора Ющенка, а також запросила в коаліцію Блок Литвина.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...