Медведчук побачив, що Ющенко порушив Конституцію

Понеділок, 1 грудня 2008, 13:58

Конституція України прямо забороняє президенту обіймати посаду голови будь-якої партії та виконувати пов’язані із цим функції.

Про це йдеться у "юридичному висновку" Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава", очолюваного екс-главою адміністрації президента Віктором Медведчуком.

Коментуючи обрання президента Віктора Ющенка головою НСНУ, експерти вказують на частину четверту статті 103 Конституції, що містить такі вимоги щодо несумісності:

"Президент України не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах державної влади або в об’єднаннях громадян…".

"Таким чином, президент не має права очолювати політичну партії "Народний Союз "Наша Україна", оскільки таким чином порушує вимоги Конституції щодо несумісності поста президента з окремими видами діяльності. Він не мав права погоджуватися на висування його кандидатури, а тим більше брати на себе виконання функцій голови політичної партії", - сказано у заяві.

При цьому експерти наголошують, що зважаючи на те, що Ющенко "погодився на висування його кандидатури та жодним чином не висловив своєї незгоди із обранням на посаду голови політичної партії, а, навпаки, активно цьому сприяв, існують підстави стверджувати про умисне порушення ним положень Конституції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News